“A fizikai testet is bevonó spirituális gyakorlatokat, mint amilyen a tai chi és a chi kung egyre nagyobb mértékben fogadja be a nyugati világ.”

A TAI CHIi az egyik legnépszerűbb és a világon leggyorsabban terjedő mozgásrendszer, szabadidősport, amelyet életkortól és egészségi állapottól függetlenül bárki gyakorolhat.

A TAI CHI jótékony hatással van a fizikai és mentális egészség helyreállítására, hatékony személyiségfejlesztő módszer, ugyanakkor hasznos önvédelmi rendszer is.

KULCSSZAVAI:
egyensúly, nyugalom, ellazulás, összhang, egység, lágy, természetes ritmusú mozgás.

A Yang stílusú Tai Chi Chuan a kínai harcművészetek egyik ékköve. Az alapító Yang Luchan óta nemzedékek fáradoztak a Tai Chi kutatásán, csiszolásán, fejlesztésén és terjesztésén, köztük Yang Luchan fiai, Yang Ban Hou és Yang Jian Hou, unokái, Yang Shao Hou és Yang Cheng Fu, valamint dédunokái, Yang Zhen Ming, Yang Zhen Ji, Yang Zhen Duo, és Yang Zhen Guo.

A YANG stílus így vált egy elegáns, gondosan felépített, lazán áramló művészetté, miközben megőrizte a harci értékét is. Emellett nagyszerű módja az egészség megerősítésének és a betegségek gyógyításának.

A TAI CHIT emberek tízmillió szeretik és gyakorolják, elősegítve az elterjedését világszerte. Az egyik legnépszerűbb kínai mozgás-művészetként örökérvényű a hozzájárulása az emberiség jólétéhez és egészségéhez.

„Milliók gyakorolják naponta az utcákon és a tereken ezt az elmét lecsillapító hatású mozgásmeditációt. Ez tekintélyes hatást gyakorol a közös energiamezőre, és gondolkodást mérséklő és jelenlétet generáló hatása révén némileg a fájdalomtestet is gyengíti.

A fizikai testet is bevonó spirituális gyakorlatokat, mint amilyen a tai chi és a chi kung egyre nagyobb mértékben fogadja be a nyugati világ. Ezek a gyakorlatok nem teremtenek elkülönülést a test és a lélek között, és segítenek meggyengíteni a fájdalomtestet.

Fontos szerepet fognak játszani a globális felébredésben.”

Eckhart Tolle: Új Föld