Daniel Davis az Egyesült Királyság immunológiai szakértője

Az immunrendszer terápia bátor új világa, amely a test saját védekező képességét használja, mindenféle betegség kezelésében segítséget nyújthat – mondta a vezető brit immunológiai szakértő.

Daniel Davis, a manchesteri egyetem professzora a Tai Chit, a lassú és gyengéd mozgásokat magában foglaló hagyományos kínai gyakorlatot említi a betegségek elleni küzdelem egyik lehetséges fegyvereként.

A Random House által kiadott könyvben Davis ismerteti az immunrendszer működésének megértésére és a betegség elleni küzdelem forradalmi megközelítésének megismerésére irányuló tudományos törekvéseket.

„Az immunrendszer terápia különféle betegségek esetében lehet megvalósítható kezelési mód: akár rákok, vírusos fertőzések, ízületi gyulladás és számos egyéb állapot esetén” – mondja Davis.

Hozzátette: „Azt is tudjuk, hogy a stressz alapvetően befolyásolja az immunrendszert. Ez felveti azt a fontos kérdést, hogy a stresszt csökkentő gyakorlatok, mint például a Tai Chi, vagy a tudatos jelenlét gyakorlatok, segíthetnek-e a betegség elleni küzdelemben.”

Forrás: Xinhuanet