„A BIZTONSÁG NEM AZ ÁLLANDÓSÁG, HANEM A VÁLTOZTATNI TUDÁS KÉPESSÉGE.”

Tai Chi Mesterprogram

„A taoizmusban mi magunk válunk saját magunk mesterévé, és leszünk képesek arra, hogy kezünkbe vegyük sorsunk irányítását.” Mantak Chia

Taníts Tai Chi-t, segíts másokat!

Bárki gyakorolhatja

Ha azt gondolod, hogy ettől a képzéstől tai chi mesterré, vagy legyőzhetetlen harcművésszé válsz, el kell oszlatnom ezt a félreértést.

Ez a program az energiádról szól.

Ez a program az egyensúlyod és az összhangod megteremtésében segít a tai chi és taoista alapelvek segítségével, úgy hogy önmagad mesterévé válhatsz, és ezt a tudásodat megoszthatod másokkal.

Tudtad, hogy a TAI CHI egyike a világon leggyorsabban terjedő szabadidősportoknak, mozgásrendszernek, amelyet életkortól és egészségi állapottól függetlenül bárki gyakorolhat?

=

Úgy érzed, hogy fizikai aktivitásod csökken, gyengül a memóriád, gyorsabban öregszel, mint kellene? Keveset mozogsz?

=

Bizonytalan vagy a jövőben, elveszítetted a kapcsolatot önmagaddal, félelmek gyötörnek, csökken az önbizalmad? - Szeretnéd megtalálni az egyensúlyodat, önbizalmadat, összhangba hozni energiáidat?

=

Magányos vagy? - Szeretnél hozzád hasonló társakkal találkozni, megosztani velük gondolataidat, tapasztalataidat? Szívesen vennél rész jó társaságban, szemináriumokon, táborokban, ahol barátokra tehetsz szert?

=

Szeretnél többet tudni a tai chi - ról, több gyakorlatot megismerni, mesterek tudásával találkozni és megtapasztalni, de nem akarsz folyton külföldre utazni, nemzetközi szemináriumokra járni, ezekre költeni?

=

Szeretnél kilépni a jelenlegi helyzetedből, szeretnél segíteni másoknak, szeretnél egészséges mozgásformát elsajátítani, oktatóként egzisztenciát építeni, egy nagy nemzetközi csapathoz csatlakozni?

Ha a válaszod: igen, akkor a TAI CHI MESTERPROGRAM neked való.

Tanulj Tai Chi-t

közvetlenül az eredeti forrásból!

A programot Vadas Mihály ( Yang Yajian ) fejlesztette ki.

Vadas Mihály
Yang Yajian

A Színház és Filmművészeti Főiskola Tv – rendező szakán diplomázott. Több mint 30 évet dolgozott főleg a Magyar Televízióban, mint rendező, producer, főszerkesztő, programigazgató. Tai Chi – t több mint 35 éve tanul és tanít.

Hogy hogyan kezdődött? Nem tudom. Mindig is a tai chi – t kerestem, a tai chi érdekelt. Talán egy előző életből hoztam? Nem tudom.

Az elmúlt évek, évtizedek alatt több ezer főt oktatott. Sokakat inspirált saját tai chi útjuk megtalálásában. Több szemináriumot, nemzetközi szemináriumot, edzőtábort vezetett Magyarországon és külföldön. Több könyvet publikált, számtalan újságcikket írt, rengeteg interjút adott, szerepelt különböző tv műsorokban. Több oktató videót készített. Megszervezte és létrehozta a Tai Chi Fesztiválokat Magyarországon, részt vett a tai chi versenyek lökő – kéz kategóriáinak bevezetésében, és aktívan versenyzett.

Hazai versenyeken, Magyar Bajnokságokon, OB – n több mint 24 első helyezést, Európa Bajnokságokon 1 első, 3 második és 4 harmadik helyet, Európa Kupán 3 első és 1 harmadik, Világ Kupán 5 első, 2 második, 5 harmadik helyet, Világ Bajnokságokon 1 első, 1 második, 3 harmadik helyet, nemzetközi versenyeken 7 első, 4 második helyet szerezett.

2001 – ben a Magyar Kung Fu Szakszövetség az év sportolójának választotta. Tanítványai hazai és nemzetközi versenyeken több mint 300 érmet nyertek.

„Több évtizede tanulok, tanítok és kutatok egy kínai művészetet, és ez a Tai Chi, ami az általam ismert rendszerek közül egyben a leghatékonyabb egészségmegőrző, betegségmegelőző és személyiségfejlesztő módszer is. A harmónia az egyensúly, az energiák kiegyenlítésének leghatásosabb módszere. Pozitívra hangol és felemel.”

Mesterei között világszerte ismert és méltán elismert neveket találunk. ( Erről bővebben a Mestereim címszó alatt olvashatsz. ) Tapasztalatszerzése során a tai chi művészetének különböző aspektusait tanulmányozta. A tradicionális átadás és hagyomány ugyan úgy érdekeli, mint a fegyverek használata, az állómeditációk, a páros gyakorlatok, vagy a művészet mélysége, filozófiai, metafizikai háttere, alkalmazhatósága, működése.

2007 óta a Yang Family Tai Chi rendszerét tanulmányozza és tanítja. 2017 óta Yang Jun Mester fogadott tanítványa.

A tai chi mellett fő tevékenysége kelet és nyugat hagyományait, eredményeit ötvözve egy olyan gyakorlati módszer kidolgozása, amely a legkorszerűbb módon segít a 21. század emberének a személyiségintegrációban, a helyes kapcsolatok kialakításában, a megfelelő tapasztalatok, a „saját élmény” megszerzésében, a harmónia és egyensúly megtalálásában, a teljesség megélésében.

Felszabadítja az életerőt

„A biztonság nem az állandóság, hanem a változtatni tudás képessége.”

“A Tai Chi gyakorlói szerint fokozza a szervezet energikusságát, relaxál, megnyugtat és segíti a koncentrációt, emellett azonban az izmokra és a belső szervekre is nagyon jó hatással van. Szakemberek szerint a gyakorlatok javítják az erőnlétet, az egyensúlyérzéket, a testtudatot és az önbizalmat. Kutatások szerint a tai chi javítja a súlyos ízületi bántalmakban szenvedők állapotát, csökkenti a fájdalmat és az ízületek merevségét is. Emellett a tai chi – nak nagyon jó hatása van az alvásunk minőségére. A rendszeres tai chi az immunrendszer működését is serkenti.”

hazipatika.com

„A Tai chi mozgásrendszer a feszült és egyensúlyhiányos testben megrekedt életerőt szabadítja fel, biztosítja az életet jelentő energia szabad áramlását a test egészében. Ez segít fenntartani az erők egyensúlyát a szervezeten belül, ezáltal segít helyreállítani és fenntartani a természetes egészségi állapotot. A mozdulatok segítenek testünknek feldolgozni és hasznosítani az elfogyasztott táplálékból származó energiát.”

eljtudatosan.hu

„A Tai chi mozgásrendszer gyakorlásával testünk izzadás nélkül kerül tökéletes állapotba. A szív nyugodt marad, a légzés pedig mély és teljes a mozgások során, mely által több oxigén jut a vérkeringésbe. A Tai chi által hasznosul a tüdő teljes befogadóképessége, jótékony hatással van a központi idegrendszerre, az emésztőrendszerre, a légző rendszerre és a kiválasztó rendszerre.”

eljtudatosan.hu

A Tai Chi

„…a legjobb ismert terápiás gyakorlat.”

N

Ideális energiahiánnyal küzdőknek.

N

Könnyű, bárki által végezhető.

N

Hatásos, biztonságos.

N

Megnövekedett fókusz, koncentráció, mentális és fizikális erő és rugalmasság.

N

Mélyebb, jobb alvás.

N

Javul az egyensúly.

N

Javul az általános egészségi állapot (ill. csökken a betegen töltött idő), fájdalmak csökkennek (pl. hátfájdalom), erősebb lesz az immunrendszer.

N

Csökkenti a stresszt, relaxál.

N

Keringésjavító.

N

Megnövekedett öröm és békeérzet.

N

Javul az élethez való hozzáállás.

A Tai Chit rengeteg tudományos és empirikus kutatásnak vetették és vetik ma is alá. 1988 a Világ Egészségügyi Szervezete az egészségmegőrzésére a „legjobb ismert terápiás gyakorlatnak” ismerte el.

A PROGRAM

A programot vezeti: Vadas Mihály

Miért válaszd a Tai Chi Mesterprogramot?

N

Eredeti forrásból származó tudásra teszel szert.

N

Jól strukturált, egymásra épülő programelemeket tartalmaz.

N

Mindent „titkot” részletesen bemutat.

N

Több mint 30 év oktatói tapasztalat van mögötte.

N

A YANG FAMILY TAI CHI elismert, világszínvonalú szakmai hátteret biztosít.

N

Érthető, világos, áttekinthető elmélet.

N

Lehetőség a fokozatos továbblépésre.

N

Hamar megszerezhető saját tapasztalatok.

N

Rövid időn belül megszervezheted saját csoportodat, oktathatod.

N

Sok embernek segíthetsz.

N

Plusz jövedelemre tehetsz szert.

Tai Chi Mesterprogram

4 x 2 nap

1. blokk - 2020. szeptember 26-27.

Alapok | 103-as forma 1. rész

2. blokk - 2020. október 24-25.

Bemelegítő gyakorlatok, mozgássorozatok | 103-as forma 2. rész | Elmélet

3. blokk - 2020. november 14-15.

Lazító gyakorlatok, mozgássorozatok | 103-as forma 3. rész | Elmélet

4. blokk - 2020. december 12-13.

Alapgyakorlatok | Elmélet | Vizsga

Az első modul ára: 160 000 Ft, részletfizetés esetén: 4 x 45 000 Ft

Helyszín: Budapest

Ajánlások

„Az élet lényege a feltétel nélküli harmónia.”

Ez a két nap tényleg a tai chi esszenciáját adta át és elevenítette fel bennem. Egy felejthetetlen élmény, ami életerővel tölti fel a napjaimat.

Az első nap, a gyakorlat elsajátításával, feloldotta az előző napok, hetek ellenállásait, megrekedtségeit bennem. Kétségeim eloszlottak, megint éreztem a tetterőt magamban, a megoldási lehetőségek felvillantak előttem. Erős energiaáramlás indult be a testemben, arcomra mosoly ült, és ez visszhangzott legbelül: ” hogy lehetett e nélkül élni?”. A forma tanulása és finomítása közben Misi elméletben is mindent átadott ahhoz, hogy otthon is tudjak egyedül gyakorolni, a mozdulatokat magamnak korrigálni. Mivel nagyon rövid ez a forma, akár  reggel és este is van lehetőségem a gyakorlásra, feltöltődésre, lecsendesedésre a mozgás által. Egy igazi gyöngyszem, ami visszahozta a tai chi áramlását a hétköznapjaimba.”

Keleti Dorottya

Én nem vagyok a szavak embere és nehéz is kifejezni, amit éreztem a workshop folyamán.

Gondoltam, pár nap és letisztul ez az érzés: „…mintha a testem börtönéből szabadult volna  fel vagy ki, valami megfoghatatlan.. a végtelen nyugalom.. a lélek szabadsága….”

Kelemen Erika

Reggel, a Tai Chi workshop felé tartva az a gondolatom támadt, hogy a Tai Chi “kiegyenesít”.

(Megjelent előttem a történelemkönyvekből jól ismert rajz, ahogy emberszabású majomból Homo sapiens lesz.) Eszembe jutott az aktív Tai Chi gyakorlással töltött elmúlt egy év, és az előtte lévő, nulla mozgással töltött harminc.

És ha valaki megkérdezné tőlem, hogy miért éri meg számomra Tai Chi-t gyakorolni, akkor ezt válaszolnám:

Azért, mert a kitartás képességét és önmagam felfedezésének élményét adja.
Azért, mert a sok agyalással, stresszel töltött év után a Tai Chi-ban megpihenhetek.
Azért, mert minden egyes gyakorlás után örömteli vagyok.
Azért, mert sokkal több energiám van mindenre.
Azért, mert egészséges vagyok, a testem folyamatosan átalakul.
Azért, mert erőltetés nélkül válok edzetté.
Azért, mert képes vagyok bármire. (Szerettem ezt hangoztatni a gyakorlásom elején, hogy ha megtanulom a 103-as formát, akkor képes leszek bármire.)
Azért, mert a figyelmem fenntartásának az ideje folyamatosan nő és ennek a munkám, tanulás során is nagy hasznát veszem.
Azért, mert a Tai Chi gyakorlók soha nem méregetik egymást, hanem mindenki önmagának, önmagáért gyakorol.
Azért, mert egy olyan eszköz vált elérhetővé a számomra, amivel bármikor, bárhol energiával tölthetem fel magam.
Azért, mert a Vadas Mihály mester mindenre és mindenkire valóban figyel és segíti a fejlődését.

És még folytathatnám…

Köszönöm, hogy részt vehettem és remélem, hogy egyre többen fedezik fel ezt a csodát.”

Kiss Györgyi

Vasárnap részt vettem az egész napos senior tai chi wokshopon, mely “véletlenül” bukkant elém hirdetésként. Hiszem, hogy nincsenek véletlenek, koromból eredően épp aktuális lehet ez a 26 lépéses formagyakorlat, és minthogy élethelyzetem miatt hosszabb időt kihagytam a gyakorlásban, gondoltam elmegyek, megpróbálom.

Jól tettem. A mozgó meditáció egészségre gyakorolt hatását már sokan megírták és megtapasztalták, ahogy haladtunk egyre előrébb a formagyakorlatban, egyre beljebb önmagunkban, úgy váltunk csendesebbé, elmélyültebbé, figyelmünk fókuszált a mozdulatokra. A tartásjavítással igyekeztünk korrigálni megszokott hibáinkat, melyek feszültségeket okozhatnak és akadályozzák a test öngyógyító folyamatainak beindulását. A csend és befelé figyelés szinte teljesen kikapcsolta a külvilágot, lehetővé téve a belső utazást. Ez a több órán át tartó tevékenység az elmét is pallérozta és lelki tartalmat is hozott.

Összességében hatalmas dolog ráérezni saját belső erőnkre, megnyugtató és felemelő. Élmény volt ott lenni. Köszönet Vadas Mihálynak, akinek letisztult mozdulatait követve nyertünk bepillantást ebbe az új gyakorlatsorba. Váljék mindannyiunk egészségére!”

Görbe Nóra

Közel húsz év Tai Chi gyakorlás után találkoztam a Yang Family Tai Chi Chuannal. Akkor olyan érzésem volt, hogy elölről kell kezdjem a Tai Chi Chuan gyakorlását.

Megváltoztatni a szemléletem, felépíteni és újrastrukturálni a gyakorlást és egy másfajta alapot teremteni az előzőekhez képest. Korábban már tapasztaltam ilyet más kung fu gyakorlása során. Egy alkalommal ugyanazon stílus egy másik iskolájából jöttek át a mi iskolánkba haladó gyakorlók és kiderült számukra, hogy az, amit eddig gyakoroltak, az nem annyira hatékony. Volt olyan gyakorló, aki abbahagyta az előbbit és szinte elölről kezdte a gyakorlást és volt olyan is, aki azt mondta, hogy ott már elért egy szintet és nem fogja újrakezdeni. Ez akkor meglepett többünket…

2017-ben Vadas Mihály hatására, úgy döntöttem, hogy újrakezdem, és ennek első eredménye a Yang családi Tai Chi vizsgáján elért bronz sas fokozat lett. Megérte.”

Nagy Attila, Tai Chi oktató

Jelentkezés
Tai Chi Mesterprogram
2020. szeptembertől

Jelentkezés - Tai Chi Mesterprogram