Yong Fa Training

A Tai Chi Chuan harcművészeti alkalmazása

=

Kezdők és haladók számára

=

Minden Tai Chi stílus számára ajánlott

}

2020. február 26-27.

2020. február 26.
09.00 – 12.00, 14.00 – 16.00

2020. február 27.
10.00 – 13.00, 15.00 – 17.00

Budapest, 22. kerület

1223 Budapest, Közgazdász utca

A Tai Chi harcművészeti alkalmazása – Yong Fa Training


A workshopot vezeti: Shifu Claudio Mingarini
Discilples of Grand Mastre Yang Jun
Senior Instructor, Academy Director of Yang Family Tai chi Chuan

Yong Fa Training – 10 órás intenzív szeminárium

Kezdjük a realitásokkal, egy alkalmazás – szeminárium elvégzése nem tesz bennünket harcművésszé. A célja egészen más.

Szeretnék röviden néhány elemet ebből kiemelni, illetve személyes tapasztalatomat megosztani veled.

=

A tai chi gyakorlás egyik módja, és útja, az egyéni gyakorlás. Ennek során, főleg a formagyakorlatok tanulása és gyakorlása során ismerjük meg azokat az univerzális alapelveket ( tai chi ) és változásokat ( jin – yang ) amelyek segítségével megteremtjük egyensúlyunkat, összhangunkat. Ebben az esetben a SAJÁT ENERGIÁNK megfigyelésünk tárgya. Páros gyakorlatok során a MÁSIK ENERGIÁJA megismerése, megfigyelése, megtapasztalása a feladatunk. Ebben segít bennünket, hogy megértjük, mit miért is csinálunk, milyen mélyebb összefüggések vannak látszólag „érdekes és furcsa” mozdulataink mögött. Az egyéni és páros gyakorlatok „összessége” vezet bennünket a tai chi – hoz.

=

Az alkalmazás tanulásának eredménye: PONTOSABB MOZDULATOK. Ahogy haladunk előre saját utunkon, mélyítjük tudásunkat és művészetünket, fokozatosan ismerjük fel, hogyan válunk saját mesterünkké. Ebben a folyamatban esszenciális tudnunk mit és miért, valamint hogyan csinálunk. Ahogy a felismerések megszületnek saját tapasztalatainkból ( lásd: alkalmazás szeminárium ) többé már nem kell „másolnunk” a mozdulatot, nem kell mestereink „külső – megnyilvánulására” hagyatkoznunk. Innen mi magunk leszünk képesek vezetni saját magunkat.

=

Van egy kifejezés a formagyakorlatok mozdulatainak értelmezésére: feltörni, kibontani a jelentését. Olyan ez, mint amikor kapunk egy ajándékot, szép csomagolás, elegáns külső, alig várjuk, hogy kiderüljön mit rejt. Gyakran versek vagy festmények kapcsán próbáljuk megfejteni „mire gondolt az alkotó”. Itt hasonló a helyzet. A tai chi művészet. A világ működése megértésének egy lehetséges változata. Határtalan öröm, amikor kibontjuk a csomagunkat, és megpillantjuk mi van benne. Amikor kibontakozik igazi lényege annak, amit már évek óta gyakorlunk.

=

Nagyon fontos alapelv a tai chi – ban ( és a világ működésében is ) hogy NE HASZNÁLJUNK ERŐT – ERŐVEL SZEMBEN. Itt nem az „győz” ( ha egyáltalán beszélhetünk győzelemről ) aki erősebb az erősnél, aki hangosabb a hangosnál. A szándék és az energia használata, az ellenállás nélküli cselekvés tapasztalata az, amit a páros gyakorlatok és tai chi alapelvek együttes használata ad. Mindennapi életünkben is megjelenik ez az új tapasztalás, ez az „alkalmazás”, és meglepődünk milyen hatékonyan használható.

=

GYORSÍTJA ÉS ELMÉLYÍTI TANULÁSUNKAT. Gyakran – erről haladó tanítványok bármikor beszámolhatnak – akár éveket is tölthetünk egy mozdulattal, míg a helyes kivitelezéshez eljutunk. A továbblépést hatékonyan segíti, megértésünket pontosítja, ha megismerjük a mozdulatok lényegi belső tartalmát. Jelentősen rövidíti az utunkat.

=

Nagyon érdekes megfigyelni, ahogy TESTI TUDATOSSÁGUNK KITERJED, ahogy a páros – gyakorlatok során a másik bevonódik abba az egyensúlyi körbe amit tai chinak nevezünk. Ebben a helyzetben az új élmények, hatások és tapasztalások egyben új dimenziót is jelentenek testi dimenzióink, működésünk megértésében, tudatosításában.

=

PSZICHOLÓGIA. Hogyan tágítjuk határainkat, hogyan lépjük át személyes korlátainkat. Gyakran kis távolságtartással kezelik néhányan, hogy az általuk évek óta tanult és szeretet gyakorlatsort egy „tai chi alkalmazás” szemináriumon „próbálják” ki. Amikor túllépünk azon, hogy itt nem erőszakról van szó, hanem éppen az ellenkezőjéről, nem a másik ellen teszünk valamit, hanem éppen hogy egymást tanítjuk, hogy a megértés mélyebbé tesz bennünket, az itt szerzett tudás kivallóan kamatozik a mindennapi életünkben – és egyáltalán nem önvédelemre gondolok – hogy egyensúlyunk, nyugalmunk, összhangunk kiterjed. A tai chi a nem ellenállás művészete, így ha a gondolati ellenállásunkat legyőzzük az „alkalmazással” szemben, örömteli utazásunk, és felfedezéseink ezen az úton elmélyülnek.

Végezetül egy saját tapasztalat, amit szeretnék veletek megosztani. Tudjuk, hogy mozgásunkban milyen fontos szerep hárul a derekunkra. Ez vonatkozik a technikák végrehajtására is. De talán kevésbé figyelünk arra, hogy A DERÉK MUNKÁJA AZ ENERGIA MOZGATÁSBAN IS KIEMELKEDŐEN FONTOS. Számomra az alkalmazások megértése egyben az energiamozgások jobb megértését és megtapasztalását is hozta. Ez pedig a tai chi EGÉSZSÉGRE GYAKOROLT HATÁSÁT IS MEGSOKSZOROZZA.

Vadas Mihály
Yang Yajian

Kiket várunk a szemináriumra?

Kezdőket, akik:

5

Még nem ismerik a Tai Chi-t.

5

Nem rég kezdték gyakorolni a Tai Chi-t

5

Szeretnék mélyebben megérteni a mozdulatokat.

5

Szeretnének eredeti forrásból tanulni.

Tai Chi gyakorlókat, akik:

5

Yang Family vagy bármilyen más stílust gyakorolnak.

5

Szeretnék mélyebben megérteni a mozdulatokat.

5

Szeretnének a harcművészeti alkalmazásban is elmerülni.

Yong Fa Training

A Tai Chi harcművészeti alkalmazása

Yong Fa Training 

Információk

}

2020. február 26-27.

2020. február 26.
09.00 – 12.00, 14.00 – 16.00

2020. február 27.
10.00 – 13.00, 15.00 – 17.00

Budapest, 22. kerület

1223 Budapest, Közgazdász utca

A szeminárium díja

140 EUR

Vezeti: Shifu Claudio Mingarini

Discilples of Grand Mastre Yang Jun
Senior Instructor, Academy Director of Yang Family Tai chi Chuan

Budapest, 22. kerület

1223 Budapest, Közgazdász utca

Várunk szeretettel a szemináriumon!

Az alábbi űrlap kitöltésével vagy a megadott elérhetőségek bármelyikén jelentkezhetsz.

2 + 4 =

06 30/445-0800

info@yangfamilytaichi.hu