Yang Family

Tai Chi Kung – Workshop

Energia az élethez!

2020. szeptember 19-20., Budapest

p

Kezdőknek

Yang Family Tai Chi Kung – Bemutatja: Vadas Mihály

}

2020. szeptember 19-20.

10-13.00, 15-17.00*
szombat-vasárnap

*13-15.00-ig ebédszünet

Margitsziget

Danubius Grand Hotel Margitsziget mellett
a parkban

50 % online kedvezmény

A workshopon résztvevők 50 % kedvezménnyel vásárolhatják meg Vadas Mihály – Tai Chi Kung online oktató anyagát.

p

Vadas Mihály

Yang Yajian

A Yang Family Tai Chuan magyarországi instruktora

10 jól komponált mozdulat

Vadas Mihály ajánlása

Amikor megtudtam, hogy az egyik nemzetközi szemináriumunk programja a 10–es Forma, más néven Yang Family Tai Chi Kung, különösebben nem jöttem izgalomba. Na, még egy rövidített forma.

Számomra mindig nagy örömet jelentett az eredeti, vagy ha tetszik a hosszú (103 Mozdulat) formagyakorlat elvégzése, arról, tanulni, részletekbe belemenni, elmélyíteni, mert mindig egyre több és egyre újabb tapasztalatokkal gazdagított. De igen, ez a tendencia. Rövidíteni, tanulhatóvá, taníthatóvá, fogyaszthatóbbá tenni, átadni valamit a tai chi művészetéből úgy, hogy ne kellejen vele akár éveket bíbelődni, hanem néhány hónap alatt azt mondhasd: Ahhh, ez az! Hiába, ez a XXI század….

Na ez a forma ilyen. Nagyon is Ahhhhhhh! Gyakorlásomra az jellemző – leszámítva néhány évet – hogy amennyire lehet, elmélyítem és inkább az alapokon dolgozom nap mint nap, minthogy új formagyakorlatokat, mozdulatokat tanuljak. Sőt nem kis munka a fölöslegeseket elfelejteni.

De ez a legjobb rövidített forma, amivel valaha találkoztam.

Miután megtanultam néhány nap alatt – a hosszú forma elemeire épül, minden mozdulata ismerős, ha mások is az összekapcsoló elemek, éppen ezért vissza is hat rá, nem is kis mértékben – hazaérkeztem és kíváncsiságból kicsit alaposabban szemügyre vettem. Volt már tapasztalatom YANG JUN mester által „egyszerűsített” formában, ez a 22 –es, vagy, ahogy elnevezte: Essencial Form. És valóban, a hosszú forma elemeinek olyan kreatív összeállítása, amely lényegre törően tartalmazza a Yang Családi Stílus kivonatát. Egy kis műalkotás. Nincs még befejezve, évek óta tanuljuk, így a visszajelzéseket ugyan úgy beépíti Yang Jun, mint a saját felismeréseit, „fejlesztéseit”. Under costruction. De mégis, néhány perc – talán 5 a 40 helyett – elég ahhoz, hogy belemerülj a tai chi élménybe. Hogy beszippantson az örvény…

A Tai Chi Kung még rövidebb, és ami meglepő, ennek ellenére még mélyebbre visz, ha értő módon „nyúlsz” hozzá. Zseniális! Olyan módon játszik az alapelvekkel, az energia mozgásával, hogy teljesen magával ragad. Egyenletes, egy ív elejétől a befejezésig. Megtartja a 3 – as felépítést, az elején beindítja és elindítja az energiát, nagyon hamar növeli és emeli, majd jól kezeli ezt a megnövekedett erőt, a lezárásban pedig szépen rögzíti. Mint egy kis zenemű.

Könnyed, rövid darab, de igazán megszólaltatni is lehet, ami mély tudásból fakad, illetve mély tudást ad. Rövidsége előnye is, mert olyan dogokat tudatosít, viszonylag hamar, ami visszajön minden más gyakorlatodban is. Meglepett a saját élmény is, és őszintén meglepett tanítványaim élménye, fejlődése azáltal, hogy elsajátították. Alaposabb lett a megértésük a hosszú forma esetében ugyan úgy, mint a fegyveres formáknál, vagy a páros gyakorlatok esetében.

Soha nem a forma a lényeg, hanem te, aki a formagyakorlatot tanulod. Nem a formát tökéletesíted, hanem magadat, nem a forma lesz jobb és mélyebb, hanem te. Viszont ebben az összefüggésben ez a 10 jól komponált mozdulat nagy segítségedre lesz.

Szóval, ha kevés időd van, akár tanulni, akár a formagyakorlatot elvégezni, de igazi, valóságos mély tai chi élményre vágysz, akkor neked való a Yang Family Tai Chi Kung. Néhány alkalom – és persze gyakorlás – elegendő ahhoz, hogy úgy érezd: Ahhhh! Ez berúgja az ajtót, a többi meg rajtad múlik.

Vadas Mihály

Kiket várunk a workshopra?

Kezdőket, akik:

5

Még nem ismerik a Tai Chi-t.

5

Úgy érzik több energiára van szükségük.

5

Szeretnének javítani az egészségi állapotukon.

5

Változtatnának a tartásukon, a mozgásukon.

5

Szívesen tanulnának egy olyan formát, amelyet később önállóan is gyakorolhatnak.

5

Szeretnének eredeti forrásból tanulni.

Tai Chi gyakorlókat, akik:

5

Még nem ismerik a Yang Family Tai Chi Kung 10-es formát és szívesen megtanulnák.

5

Már ismerik a formát, de pontosításra van szükségük.

5

Szeretnének egy rövidebb időn belül elvégezhető formát gyakorolni a mindennapokban.

5

Nincs idejük edzésekre járni.

Tai Chi Kung

Energia az élethez

Tai Chi Kung – 10-es Tai Chi forma

A 10 mozdulatból álló formagyakorlatot Yang Jun nagymester hozta létre azért, hogy a kezdő gyakorlók és más stílusok gyakorlói is könnyen elsajátíthassák.

A formát megtanuljuk és személyre szabva pontosítjuk.

Tai Chi Kung – Workshop

Információk

}

2020. szeptember 19-20.

10-13.00, 15-17.00*
szombat-vasárnap

*13-15.00-ig ebédszünet

Margitsziget

Danubius Grand Hotel Margitsziget mellett
a parkban

Workshop díja

45 000 Ft / fő*

A workshopon résztvevők 50 % kedvezménnyel vásárolhatják meg Vadas Mihály – Tai Chi Kung online tanfolyamát. Így teljes a képzés.

p

Vadas Mihály

Yang Yajian

A Yang Family Tai Chuan magyarországi instruktora

Személyes oktatás + Online oktató anyag

Egyedülálló módon…

N

A Tai Chi Kung workshop tananyaga

Energia az élethez

A Tai Chi Kung formával egy olyan eszközt kapsz, amely gyakorlásával garantáltan pozitív változást érhetsz el önmagadban és ez kihat az életed minden területére.

5

Megtanuljuk a bemelegítő gyakorlatsort.

5

Lépésről lépésre megtanuljuk a 10 mozdulatból álló Tai Chi Kung formát.

5

Elsajátítjuk a Tai Chi alapelveket, amelyek akár egy séta alatt is segítségedre lesznek.

5

Személyre szabottan pontosítjuk a mozdulatokat, beállítjuk a végpozíciókat.

5

További tanácsokat kapsz az otthoni gyakorláshoz.

N

Tai Chi Kung online oktató anyag

A workshopon résztvevők 50 % kedvezménnyel vásárolhatják meg Vadas Mihály – Tai Chi Kung online tanfolyamát. Így a gyakorlásodat szakmai vezetéssel hétről hétre tovább pontosíthatod.

A személyre szóló kedvezmény-kódot a workshop elvégzése után küldjük.

5

11 oktató videó

5

3 bónusz-videó

5

10 % workshop (1x), 15 % edzés-kedvezmény (1 év)

5

Meglepetés ajándék a tanfolyamban

Visszajelzések a Tai Chi Kung workshopról

Ez a két nap tényleg a tai chi esszenciáját adta át és elevenítette fel bennem. Egy felejthetetlen élmény, ami életerővel tölti fel a napjaimat.

Az első nap, a gyakorlat elsajátításával, feloldotta az előző napok, hetek ellenállásait, megrekedtségeit bennem. Kétségeim eloszlottak, megint éreztem a tetterőt magamban, a megoldási lehetőségek felvillantak előttem. Erős energiaáramlás indult be a testemben, arcomra mosoly ült, és ez viszhangzott legbelül: ” hogy lehetett enélkül élni?”.

A forma tanulása és finomítása közben Misi elméletben is mindent átadott ahhoz, hogy otthon is tudjak egyedül gyakorolni, a mozdulatokat magamnak korrigálni. Mivel nagyon rövid ez a forma, akár reggel és este is van lehetőségem a gyakorlásra, feltöltődésre, lecsendesedésre a mozgás által. Egy igazi gyöngyszem, ami visszahozta a tai chi áramlását a hétköznapjaimba.

Keleti Dóra 

“Sok év alatt sokszor kis szakaszban tai chiztam. Többféle rendszert megismertem, de rögtön amikor megláttam erről a gyakorlatról a videót, éreztem, hogy ez valami egészen más és ezt szeretném megtanulni. És nem csalódtam, tényleg újszerű élményeket hozott, újszerű energia megtapasztalásokat.

Sokkal jobban oda tudok figyelni a nyitott állásokra, nyitott tartásokra – és akkor ez egy mentális nyitottság is. Sokkal több az energia benne ettől. Ha az ember eltalálja a mozdlatokat, teljesen természetesen működik.

Nagyon energetizált vagyok tőle, nagyon életvidám.”

Liptay Éva

Ez a kedvenc tai chi formám. Kell egy kis tanulni vágyás ahhoz, hogy elsajátítsuk, erre tökéletes a két nap. És még mennyit lehet utána gyakorolni, csiszolni a mozdulatokon, ezt is nagyon szeretem benne.

Szeretettel ajánlom mindenkinek ezt a formát. Rövid idő alatt megtanulható és a forma otthoni gyakorlásához nem kell több napi 20 percnél. Ha tudnák az emberek, hogy milyen hatalmas lehetőség rejlik ebben a “kis” formában, mindenki meg akarná tanulni. :)”

Kiss Györgyi

Margitsziget

Danubius Grand Hotel Margitsziget mellett
a parkban

 

Parkolás

Árpád híd budai hídfőjénél ingyenes, Margitszigeten fizetős.

 

Ruházat

Kényelmes (edző) ruházat, kényelmes, lapos talpú cipő.

 

Várunk szeretettel a Tai Chi Kung workshopon!

Az alábbi űrlap kitöltésével vagy a megadott elérhetőségek bármelyikén jelentkezhetsz.

06 30/445-0800

info@yangfamilytaichi.hu