Az áramlás útja

Tai Chi workshop Egerben

Yang Family Tai Chi
“Senior” forma – 26 mozdulat

Bevezető áron!

}

2020. január 11.

10-13.00, 15-18.00
szombat

Hunguest Hotel Flóra, Eger

Eger, Fürdő u. 5.

A workshopot vezeti: Vadas Mihály (Yang Yajian)
A Yang Family Tai Chuan magyarországi instruktora

Tai Chi “Senior” forma – 26 mozdulat

Mindig egy folyó képét látom magam előtt, amely hömpölyögve áramlik, miközben valaki kétségbeesetten kapaszkodik a part menti bokrok ágaiba. Nyakig a vízben, de mégsem úszik. Kapaszkodik.

Közben a folyó hordja a fejére a sok hordalékot. Egyre több erőre és energiára van szükség, hogy markolja az ágakat. Fogát összeszorítva küzd az árral. Egyre jobban retteg, hogy már nem sokáig lesz képes tartani magát, és elsodorja a hatalmas víz. És valóban elsodorja.

Az első félelmek múltával hősünk egyszer csak felfedezi, milyen könnyedén fenn tud maradni a víz színén. Egy-egy kis kézmozdulat milyen nagyszerűen irányban tartja. Már nem ütődnek testéhez a fadarabok. Karja ellazulhat, nem kell már szorítania, izmait feszítenie. Egy idő után élvezni kezdi ezt a könnyű áramlást. Az együtt utazást a folyóval. A ráhangolódást a folyó erejére. Az előbb még rettegett folyammal egyszerre csak egyé válik.

Az ellenállás, az erőfeszítés nem a Taiji, és nem is az élet útja. Taiji formagyakorlatunk áramlása, laza és könnyed, természetes működése megkönnyíti ennek felismerését, megkönnyíti az utunkat.

Ha működik az életünk, az áramlás útját járjuk, ha folyton nehézségekbe és ellenállásba ütközünk, lehet, hogy még a parton kapaszkodunk.

Szeretettel várok mindenkit az egri workshopon.

Vadas Mihály

Kiket várunk a workshopra?

Kezdőket, akik:

5

Még nem ismerik a Tai Chi-t.

5

Úgy érzik több energiára van szükségük.

5

Szeretnének javítani az egészségi állapotukon.

5

Változtatnának a tartásukon, a mozgásukon.

5

Szívesen tanulnának egy olyan formát, amelyet később önállóan is gyakorolhatnak.

5

Szeretnének eredeti forrásból tanulni.

Tai Chi gyakorlókat, akik:

5

Még nem ismerik a Yang Family Tai Chi Senior 26-os formát és szívesen megtanulnák.

5

Már ismerik a formát, de pontosításra van szükségük.

5

Szeretnének egy rövidebb időn belül elvégezhető formát gyakorolni a mindennapokban.

5

Nincs idejük edzésekre járni.

Az áramlás útja

Tai Chi “Senior” forma  – Workshop

Visszajelzések a korábbi Tai Chi workshopokról

Görbe Nóra

“Hatalmas dolog ráérezni a saját belső erőnkre…

“Vasárnap részt vettem az egész napos senior tai chi wokshopon, mely ” véletlenül” bukkant elém hirdetésként. Hiszem, hogy nincsenek véletlenek, koromból eredően épp aktuális lehet ez a 26 lépéses formagyakorlat, és minthogy élethelyzetem miatt hosszabb időt kihagytam a gyakorlásban, gondoltam elmegyek, megpróbálom.

Jól tettem. A mozgó meditáció egészségre gyakorolt hatását már sokan megírták és megtapasztalták, ahogy haladtunk egyre előrébb a formagyakorlatban, egyre beljebb önmagunkban, úgy váltunk csendesebbé, elmélyültebbé, figyelmünk fókuszált a mozdulatokra. A tartásjavítással igyekeztünk korrigálni megszokott hibáinkat, melyek feszültségeket okozhatnak és akadályozzák a test öngyógyító folyamatainak beindulását. A csend és befelé figyelés szinte teljesen kikapcsolta a külvilágot, lehetővé téve a belső utazást. Ez a több órán át tartó tevékenység az elmét is pallérozta és lelki tartalmat is hozott.

Összességében hatalmas dolog ráérezni saját belső erőnkre, megnyugtató és felemelő. Élmény volt ott lenni. Köszönet Vadas Mihálynak, akinek letisztult mozdulatait követve nyertünk bepillantást ebbe az új gyakorlatsorba. Váljék mindannyiunk egészségére!”

Keleti Dorottya

“Hogy lehetett e nélkül élni…

„Ez a két nap tényleg a tai chi esszenciáját adta át és elevenítette fel bennem. Egy felejthetetlen élmény, ami életerővel tölti fel a napjaimat. Az első nap, a gyakorlat elsajátításával, feloldotta az előző napok, hetek ellenállásait, megrekedtségeit bennem. Kétségeim eloszlottak, megint éreztem a tetterőt magamban, a megoldási lehetőségek felvillantak előttem.

Erős energiaáramlás indult be a testemben, arcomra mosoly ült, és ez visszhangzott legbelül: “hogy lehetett e nélkül élni?”.

A forma tanulása és finomítása közben Misi elméletben is mindent átadott ahhoz, hogy otthon is tudjak egyedül gyakorolni, a mozdulatokat magamnak korrigálni. Mivel nagyon rövid ez a forma, akár reggel és este is van lehetőségem a gyakorlásra, feltöltődésre, lecsendesedésre a mozgás által. Egy igazi gyöngyszem, ami visszahozta a tai chi áramlását a hétköznapjaimba.”

Szűcs Etelka

“Az energia tiszta öröm

“A tai chi lágy, harmonikus, áramló, nyugalmat sugárzó látványa évekkel ezelőtt rabul ejtett, melynek hatására 2012-ben csatlakoztam a Yang Family Tai Chi Chuan Hungary csoporthoz. Nagyon szerencsés vagyok, mert így találkoztam a tai chi kiváló mesterével, Vadas Mihály Yang Yajian-nal.

Mindenütt energia vesz körül, jár át bennünket. Tai chi formagyakorlat végzése során az energiaérzetünk, megtapasztalásunk erősebb és finomabb lesz, mely érzést akár több órán keresztül is fenn tudjuk tartani a gyakorlás befejezése után.

“Az energia tiszta öröm”…. és valóban: William Blake gondolata megtelik tartalommal tai chi formagyakorlatok végzése közben.

A rövidített forma mozdulatai a 103 lépéses forma elemeiből tevődnek össze, elsajátítása kitartó munkával hamar elérhető, finomítása mindenki számára más-más tapasztalást és utat jelent. A forma áramló, energetizáló hatását a tai chi gyakorlásában teljesen kezdő is hamar megtapasztalhatja.

A hétvégi workshop nagy élményt, új tapasztalásokat nyújtott számomra. Vadas mester kiváló, kifinomult tanításával és irányításával eredményes napot zártunk. Lelkes kis csapat, nagyszerű emberek, pozitív energiák – ez jellemezte a napot, melyet együtt töltöttünk egy nagyszerű helyen, gyönyörű őszi időben.
Mindannyian megtapasztalhattuk, hogy a 26 lépéses forma kiválóan összerakott, intenzív áramlást nyújtó forma, melyet reggel, délben, este végezhetünk.

Mindenkinek csak ajánlani tudom!”

Tai Chi Senior forma – Workshop

Információk

}

2020. január 11.

10-13.00, 15-18.00
(szombat)

*13-15.00-ig ebédszünet

Hunguest Hotel Flóra, Eger

Eger, Fürdő utca 5.
II. emelet, Platán terem

Workshop díja

Bevezető kedvezmény!

30 000 Ft helyett

15 000 Ft / fő

Vezeti: Vadas Mihály

A Yang Family Tai Chi Chuan magyarországi instruktora

Hunguest Hotel Flóra, Eger

Eger, Fürdő utca 5.

Várunk szeretettel a januári Tai Chi workshopon Egerben!

Az alábbi űrlap kitöltésével vagy a megadott elérhetőségek bármelyikén jelentkezhetsz.

10 + 7 =

06 30/445-0800

info@yangfamilytaichi.hu