Yang Family

Tai Chi oktatás

Miskolcon

Kezdő csoport indul: 2022. október 10.

Tai Chi edzések kezdőknek minden hétfőn – A csatlakozás folyamatos!

Orbán József

Tai Chi oktató

 

1995-ben találkoztam először a Tai Chi művelésével, a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság miskolci csoportjában, ahol Moy Lin-Shin mester taichi rendszerét oktatta Kornidesz Gábor instruktor.

Hét év gyakorlás után váltottam iskolát: Havasi András mesternek Miskolcon is voltak tanítványai, velük kezdtem a Yang stílusú tai chi chuan lépéseit, formáit, (pusztakezes és fegyveres) megismerni, megtanulni. Emellett a taoista filozófiába – yin_yang, öt változó állapot, és egyéb taoista rendszerekbe – pl. chikungba is lehetőség volt elmélyedni. Hálával gondolok Andráson kívül Janits László oktatómra is.

2011 körül újból bekapcsolódtam az időközben önállósodott Moy taichit gyakorló miskolci csoportba, ahol rövidesen oktatni is kezdtem. Óráimon igyekeztem az eddig összegyűjtött tapasztalataimat, tudásomat megosztani a társaimmal: a bemelegítő rész hosszabb lett, sok chikung gyakorlatot is beépítettem. Azonban továbbra is a Moy 108-as pusztakezes és a kard formát tanítottam. A rendszeres nyári táborokban, elvonulásokon mélyítettük taichi tudásunkat, dolgoztunk tapasztalatainkkal, tettük életünk részévé.

A „hozott anyag” lassan fogyni kezdett, egyedül nem tudtam a saját fejlődésemet biztosítani, éreztem, hogy újból töltekeznem kell.

2019-ben Vadas Mihály mester Egerben tartott egy „Senior forma” workshop-ot. Találkozás, és döntés volt részemről: a télen induló „Mesterprogramján” már, mint tanítványa vettem részt. Rendszerezett, gyakorlati alapú oktatást, átadást kapunk tőle, mindaz, ami eddig összegyűjtütt tudásom volt, most (újra) életre kel bennem. Azóta több workshopján, táborában, tanfolyamán, edzésén részt veszek, tanulom a Yang család tradicionális taichi iskoláját.

A jelen: fájó szívvel elköszöntem az eddigi miskolci taichis csoportomtól (egyesület) és elkezdem a Yang Family Tai Chi Hungary miskolci csoportját felépíteni, oktatni abban a rendszerben, amit most aktívan tanulok, gyakorlok.

;

Helyszín

Menta Mozgásház

3525 Miskolc, Szemere u. 16.

Edzések időpontjai

2022. október 10-től folyamatosan

Hétfő: 17.15-18.45

p

Oktató

Orbán József

06 20/9625-206

Információ és jelentkezés

06 20/9625-206

orbanj58@gmail.com

Jelentkezés a kezdő Tai Chi edzésekre

Tanulj Tai Chit Online!