Yang Jun

Yang Jun mester 1968-ban született Taiyuanben, a Yang stílusú Tai Chi Chuan 6. generációjának tagja. Yang Dao Fang fiaként, Yang Zhen Duo mester unokájaként Yang Jun a családi hagyomány örököse és továbbvivője.

Yang Jun 5 évesen kezdte tanulmányait Yang Zhen Duo keze alatt. Mestere a pusztakezes, szablya és kardformának, a lökő kezeknek, és a Tai Chi sok más módszerének. 1982-ben Yang Zhen Duo mesterrel Szingapúrba utaztak tanítani, és az idős mester azóta mindenhová magával viszi. Mostanra, húsz év tapasztalattal és szemináriumok tucatjaival a háta mögött szerte a világon, Yang Jun maga is mesterré vált. Jártassága megkérdőjelezhetetlen. Mozgásában tökéletesen összekapcsolódik a lágy a keménnyel, az érzék a finomsággal, a visszafogottság a megnyilvánulással.

1995 óta Yang Jun a Shanxi Tartományi Yang Stílusú Tai Chi Chuan Szövetség helyettes oktatási igazgatója, mely 30 000 tagot számlál csupán a központnak otthont adó városban. 1998 októberében Yang Jun létrehozta a Nemzetközi Szövetséget, melynek azóta is elnöki posztját tölti be. 1999 augusztusában Yang Jun Seattle-be költözött feleségével, Fang Honggal, hogy hivatalosan is dolgozhasson a Nemzetközi Szövetség megerősítésén, és létrehozzon egy iskolát Seattle-ben. Yang Jun az első a Yang család történetében, aki külföldön él.

Yang Jun mester a Shanxi Egyetemen diplomázott testnevelésből 1989-ben. 1995-ben a Kínai WuShu Akadémia híres WuShu mesternek ismerte el Shanxi tartományban. 1996-ban megkapta a legmagasabb szintű országos bírói fokozatot, és az 1998-as kínai országos Tai Chi Chuan verseny főbírája volt.