Yang Lu Chan

Yang Fu Kui, más néven Yang Lu Chan (a Lu szót kétféle írásjeggyel szokták átírni) 1799-ben született és 1872-ben hunyt el.

Yang Lu Chan családja Hebei tartomány Guangping prefektúrájából, Yongnianből származik, és meglehetős szegénységben éltek. Gyermekkorában elkísérte apját a rizsföldekre dolgozni, fiatalemberként pedig sokféle munkába belekóstolt. Többek között dolgozott a Tai He Tang kínai gyógynövényüzletben Yongnian város nyugati végében, amelyet a Chen falubeli (Henan tartomány, Huaiqing prefektúra, Wen megye) Chen De Hu alapított.

A fiatal Yang Lu Chan imádta a harcművészeteket, évekig Chang Chuant tanult. Egy nap találkozott pár bajkeverővel, akik a gyógynövényboltba jöttek kötekedni. Az üzlet egyik munkatársa olyan harcművészeti technikákkal győzött könnyedén a csavargókon, amelyhez hasonlókat Yang még sosem látott. Ezután döntött úgy Yang, hogy a bolt vezetőjétől, Chen De Hutól tanul. A mester látta, hogy Yang Lu Chan szándéka őszinte és lelkesen tanul, így elküldte a Chen faluba a 14. generációs mesterhez, Chen Chang Xinghoz tanulni.