Yang Family

Tai Chi oktatás

Budaörs Kamaraerdő

Tai Chi edzések kezdőknek minden hétfőn – A csatlakozás folyamatos!

Budaörs-Kamaraerdőn, Székesfehérváron és Telkiben az edzéseket a Tai Ji Műhely tartja, oktató: Ardai Zoltán

A műhelyben készül valami. Ebben is. Saját magunk vagyunk a „remekművek”. Amikor belépünk a Műhelybe, már akkor is. Azért jövünk, mert kedvünk van művelni a testünket, elménket, lelkünket. Koncentrálva kikapcsolódni, lazítva nyújtani, ürességgel megtelni, társaságban magunkkal lenni.
A „munkadarabból” bármi lehet. Csak egyet tudunk: nem marad változatlan. Olyan irányba alakul, amire éppen szüksége van – ha nem állunk ellen. Nem is, még egyet tudunk: élvezzük. Különben nem csinálnánk.

Az én utazásom ebbe a világba egy nehéz élethelyzettel kezdődött. Veszteség és lehetőség vibráltak benne, a veszteség állt nyerésre. Érzékeny voltam mindenre, amitől támogatást reméltem. Például arra az iránymutatásra is, hogy magamba befelé induljak. Idővel meditatív mozgást kezdtem keresni. Megtaláltam a tai jit, beszippantott. Nem tudtam, inkább éreztem minden porcikámban, hogy jó. Nyugalmat adott a mozgás, barátokat a közösség. Vadas Mihálytól tanulok – és másoktól olvasok, videózok, kíváncsiskodok a témában.

3 éve működik a Tai Ji Műhely – Budaörs-Kamaraerdőn, Telkiben és Székesfehérváron hetente egy-egy alkalommal gyakorlunk együtt. A kezdőket is folyamatosan várjuk szeretettel. Bármelyik edzés alkalmas a kipróbálásra, a kóstolásra.

Ardai Zoltán

Coach és Tai Chi oktató

 

Hogy néznek ki a közös gyakorlások?

Bemelegítjük az ízületeinket.

Qi Gong és Nei Gong gyakorlatokkal folytatjuk.

Qi Gong és Nei Gong gyakorlatokkal formáljuk a testünket, az elménket és az energia rendszerünket. Nem csak a Tai Ji megalapozására alkalmasak, hanem az egészségünk karbantartására vagy akár a visszaállítására. Nyújtunk, lazítunk, az életenergia, a Qi (Chi) áramlását segítjük. Nyitjuk a testünket, akadálymentesítjük az energia útját és edzük a figyelmünket, hogy erő helyett a szándékunkkal tudjunk mozdulatokat létrehozni.

A Yang stílusú, 88 mozdulatos Tai Ji formát gyakoroljuk – mélyítjük, pontosítjuk és új mozdulatokat tanulunk.

Páros gyakorlatokon keresztül kezdjük megtapasztalni az energia működtetését.

Nincs fizikai erő használat, lazítással és szándékkal érünk célt. Egyszerű, kezdő gyakorlatok, amik során gyakoroljuk az energia irányítását és hallgatását.

A szünetekben teázunk, beszélgetünk.

Kezdőként folyamatosan lehet csatlakozni. Kényelmes ruha, tiszta talpú torna- vagy edzőcipő pont megfelelő, átöltözésre mind a 3 helyszínen van lehetőség.

VÁRUNK SZERETETTEL!

;

Helyszín

Kamaraerdei Közösségi Ház
Budaörs, Kismartoni u. 45.

Edzések időpontjai

minden Hétfőn
18.00 – 19.30

p

Oktató

Ardai Zoltán

06 30/548-2224

Információ és jelentkezés

06 30/548-2224

taijimuhely@gmail.com

Tai Ji Műhely

Hamarosan...

Jelentkezés a kezdő Tai Chi edzésekre